Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2007

Περίληψη Μέρους Α

(Η παρακάτω περίληψη διαβάζεται με φωνή Αλέξη Κωστάλα. Επίσης προς το 2% που παρακολουθούν ΝΕΤ ενδείκνυται φωνή Βασίλη Βασιλικού. Τέλος ειδικότερα προς Γιάννη και Κώστα από 3ο ΤΜΧΕθ Μυτιλήνης με φωνή ανθυπασπιστή Μπέτσουρα)

Ένα βιβλίο με το όνομα PapariseThis ταξιδεύει στο χωροχρόνο και πέφτει ως δια μαγείας από τον ουρανό κατευθείαν στο κεφάλι του Mithrandir καθώς εκείνος επιστρέφει από τη δουλειά.
Εκείνη την ώρα δε τον πολυνοιάζει πως και από πού εμφανίστηκε γιατί ήταν ακριβώς ότι χρειαζόταν για να χαλαρώσει από την κουραστική εργασία του. Το ίδιο βράδυ βυθίζεται στις σελίδες του βιβλίου, μαγεύεται από το περιεχόμενο του και το τελειώνει μέσα σε λίγες ώρες. Τέτοιο διαμάντι δε πρέπει να μείνει αδημοσίευτο σκέφτεται. Ανοίγει αμέσως ένα μπλογκ και αρχίζει να το αντιγράφει με σκοπό να το κάνει γνωστό σε ένα ευρύ κοινό στο διαδίκτυο.
Θα ζητήσει απο τους φίλους του, DrStein, Downhill, kabamaru, Fight Back, Η τρυπια βαρκα ειναι σχεδια και Misirlou Oubliez να τον βοηθήσουν στο έργο του. Εκείνοι δέχονται μετα χαράς και αρχίζουν να γνωρίζουν και να καταγράφουν συγχρόνως τα μυστικά του ουρανοκατέβατου αριστουργήματος.



…….. Ακολουθεί μια μίνι περίληψη των όσων έχουν διαδραματιστεί μέχρι τώρα…….


Εκείνη την βροχερή νύχτα του χειμώνα, με τον δαιμονισμένο αέρα, όλα ήταν φαινομενικά ήσυχα σε εκείνη την πόλη.
Η Ιρένα Πάβλοβιτς, μια συμπαθής γριούλα κλεισμένη στο μικρό της διαμέρισμα αναπολεί τα περασμένα μεγαλεία και τις μέρες της ένδοξης καριέρας της στο θέατρο και το κινηματογράφο.
Την ιδία ώρα που εκείνη, βυθισμένη στις αναμνήσεις της, ξεφυλλίζει το άλμπουμ της ζωής της, ο Τζέρρυ Άντερσον μπεκροπίνει στο μπαρ «Stairway to Heaven».
Το μπαρ ανήκει στον Τζον. Εκείνος μαζί με την γυναίκα του Τρεισι έχουν να αντιμετωπίσουν την ιδιάζουσα περίπτωση της κόρης τους που δείχνει να μην έχει επαφή με το περιβάλλον. Κλεισμένο στο κόσμο του το μικρό τρελό κοριτσάκι το μόνο που βρίσκει άκρως διασκεδαστικό είναι να πετάει βατόμουρα στους περαστικούς, βάφοντας τους κόκκινα τα ρούχα.  Τα βατόμουρα μέλλουν να είναι και το μοναδικό στοιχείο που λείπει από τον Τζέημς Χάμιλτον για να σφραγίσει την συμφωνία του με το δαίμονα Άριοχ.
Ο Τζεημς, ένας αποτυχημένος συγγραφέας κόμικς, είναι διατεθειμένος να πουλήσει και την ψυχή του στο διάβολο, σαν άλλος Φάουστ, για να γευτεί την επιτυχία. Καιρό τώρα προσπαθεί να καλέσει το πνεύμα του κακού και όχι χωρίς αποτέλεσμα. Το κακό του φανερώνεται εκείνη τη χειμωνιάτικη νύχτα αλλά η αβλεψία του να μην έχει εκείνο το μπολ με τα βατόμουρα ίσως του κοστίσει ακόμα και την ίδια του τη ζωή. Μέσα σε 5 λεπτά πρέπει να βρει τα φρέσκα φρούτα αλλιώς το μόνο που τον περιμένει είναι η κόλαση. 
Στο μπαρ του Τζον, Ο Τζερρυ, ο ακοινώνητος και στριφνός πλούσιος εισοδηματίας όπως τον ήξεραν όλοι στη πόλη, κατεβάζει το πέμπτο ποτήρι ουίσκι μέχρι που ο Νικ ο μπάρμαν θα του ζητήσει ευγενικά να αποχωρήσει από το μαγαζί που πρέπει να κλείσει.

Στη έξοδο, την στιγμή που ανοίγει τη πόρτα να φύγει, ένας άνδρας συγκρούεται με εκείνον στη προσπάθεια του να μπει με την σειρά του στο μπαρ.  Είναι ο Allen Le Fang που επιθυμεί ένα ποτό για να ηρεμήσει τις ανησυχίες του. Έχει μόλις ξυπνήσει από έναν εφιάλτη που έχει στοιχειώσει πολλές φορές τον ύπνο του μέχρι τώρα. Από μικρός παλεύει με την μυστήρια εκείνη δύναμη που χαρακτηρίζει την ύπαρξη του. Ακόμα και για τον ίδιο η φύση του παραμένει άγνωστη και σκοτεινή.


Εκείνη τη νύχτα, στο μπαρ θα συναντήσει τη Crista.
Εκείνη θα γοητευτεί από την παρουσία του και εκείνος δε θα αρνηθεί το ερωτικό κάλεσμα της. Η επόμενη ώρα θα τους βρει στο δωμάτιο ακριβώς πάνω από το μπαρ για μια κολασμένη νύχτα. Το πρωί η Crista θα εξαφανιστεί χωρίς ούτε ένα αντίο. Πριν φύγει θα φροντίσει να μάθει κάποιο στοιχείο για τον άνδρα, που την έκανε να νιώσει εκείνο το απαράμιλλο και φλογερό πάθος,ψαχουλεύοντας τα προσωπικά του αντικείμενα. Φευ! Η μοίρα θα της παίξει άσχημο παιχνιδι. Που να ήξερε η Crista ότι έμελε να συστήσει στον εαυτό της τον μυστηριώδη εραστή της με ένα λάθος όνομα.
Πολύ περισσότερο δε που να φαντάζονταν αργότερα ότι καρπός εκείνου του φευγαλέου ερωτικού πόθου της θα ήταν ο Αλέξης. Ένας ερασιτέχνης μετεωρολόγος που έχει αποκτήσει νόημα στη μίζερη ζωή του μέσα από την εικονική του επαφή με ένα φόρουμ στο διαδίκτυο αφιερωμένο σε εκείνους που λατρεύουν το χιόνι. Το παράλογο είναι ότι το παιδί του χιονιού ζει στη Costa Mesa, στη περιοχή που το θερμόμετρο είναι κολλημένο στους 40 βαθμούς και η υγρασία είναι αφόρητη…

Και ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, σε ένα παράλληλο σύμπαν που φαντάζει σε πρώτη ανάγνωση άσχετο με την ιστορία μας αλλά όπως θα αποδειχτεί δεν είναι καθόλου έτσι, στην Ελλάδα, ο Λευτέρης απολαμβάνει το καφέ του με την Στέλλα. Δείχνει περίεργα ανήσυχος. Εκμυστηρεύεται στη Στέλλα ότι τελευταία νιώθει κάτι να αλλάζει μέσα του. Δεν μπορεί να εξηγήσει το γιατί αλλά να σαν να μην μπορεί να ψελλίσει το σιγμα. Απλά έτσι ξαφνικά τον τελευταίο καιρό έχει χάσει ένα γράμμα της αλφαβήτου....
 


ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ;

ΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ;

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!!

21 σχόλια:

Misirlou Oubliez είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!
ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΡΑΗΖ ΤΑ ΣΠΑΕΙ!
ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΑΚΕΣ ΠΑΠΑΡΑΗΖ, ΤΑ ΠΑΓΟΥΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΟΡΜΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΑΝΙΑ.

ΚΑΛΑ ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΚΛΑΚΙΑ ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ! EVERY CHILD'S DREAM. ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΕΤΟΣ Ο ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ

Lex_Luthor06 είπε...

εεεε γκουχ γκουχ

Επειδη η περιληψη ειναι λιγο μεγαλη μηπως γινεται να γράψετε και μια περιληψη για την περιληψη;
.
.
.
.
..
.
.
.
.
..
.

(σκαστε αστειευομαι)

Lex_Luthor06 είπε...

ααααα και κατι αλλο

ερωτηση σχετικη με την εικονα που εχετε στον πατο του blog:

Παιζει κιθάρα ο Borat?

kabamaru είπε...

lex--> xaxaxa superkalore...pros enimerwsis sou omws einai o frank zappa (afierwmeno blog kets)

DrStein είπε...

Ωραίος kabamaru!!!

Το μερίδιο που μου αναλογεί πάντως, αφιερώνεται στην σκύλα μου που τόσο άδικα έφυγε από την ζωή το έτος που μας πέρασε.

mithrandir είπε...

To meridio sou einai me to TMXEΘ?

Xoxoxoxo...Akou Borat o Zappa!

DrStein είπε...

Όχι! 98 T.E. Ούτε βέβαια ξέρω και τους Γιάννη και Κώστα καθώς και τον ανθυπασπιστή Μπέτσουρα . Γουστάρω, πάντως, που όλοι τελευταία βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Vas είπε...

Και τι τώρα; Διαφημίσεις;

mithrandir είπε...

And now for something completely different...
Diafimiseis

Αγοράστε τώρα αυθεντικό merchandise PapariseThis μόνο από αυτό το site. Θέλετε να μην είστε πια ο βαρετός της παρέας?? Εντυπωσιάστε τους "φίλοι" σας με μια σάκα ΠΑΠΑΡΑΗΖ.
Είστε μήπως adventure type? Ένα παγουρίνι ΠΑΠΑΡΑΗΖ θα είναι ο καλύτερος σύντροφος σας στις εξερευνήσεις σας.
Και για σας που είστε σπορτίβο αλλά κανείς δεν σας δίνει σημασία στη προπόνηση. Με μια φόρμα ΠΑΠΑΡΑΗΖ θα κάνετε όλα τα βλέμματα να στραφούν επάνω σας και όλοι θα λένε: "Τα σπας μεγάλε"

Οι πρώτες παραγγελίες κερδίζουν T-shirts υπογεγραμμένα από FightBack και σπιτική συνταγή για παστίτσιο από Misirlou.
Προλάβετε!

satya είπε...

Αχ πολύ χαίρομαι όταν τα αιτήματά μου ικανοποιούνται!!! (τώρα που το σκέφτομαι πρέπει να προσέχω τι ζητάω- παλιομπιλζουκ!!! :-S)

Βεβαια μη νομίζετε, πάλι θα ρωτάω εκνευριστικά σαν πεντάχρονο που θέλει να μάθει πως γεννιούνται τα παιδάκια!! Έχω απορίες εγώ!

Fight Back είπε...

Συντομη περιληψη για την περιληψη:

O καθενας εβαλε απο ενα χαρακτηρα κανοντας του κεφαλιου του και τοποθετωντας τον σε ασχετα σημεια του χωρου και του χρονου, ηδη αρχισαν ολα να μπλεκονται μεταξυ τους με αποτελεσμα να καταληγουμε στο οτι το paparise "τα σπαει"

Κολοκύθι είπε...

Ρε παιδιά βάλτε και ένα λινκ με απευθείας μετάδοση από το παγοδρόμιο να τη περιγράφει ο Αλέξης να ανεβάσετε θεαματικότητες.
Ωραίο ήταν. Πάνω που ήμουν έτοιμη να σας διαολοστείλω για τις αμερικανιές μου πετάξατε τον Λευτέρη και σώσατε τη κατάσταση.
υγ: Χαμπάρι δε το είχα πάρει αυτό το παπαράιζ τόσο καιρό.

Η τρυπια βαρκα ειναι σχεδια είπε...

Προσωπικά έχω μείνει εντυπωσιασμένος με την περίληψη. Μόλις έμαθα ένα τρόπο να γράφω μυθοστορήματα, χεχε... Γράφω δέκα άγνωστες ιστορίες, τις συνδέω, γράφω μια περίληψη και αυτό είναι: η περίληψη είναι το μυθιστόρημα. Allen Le kabamaru!!!

mithrandir είπε...

Satya ta paidakia ta fernei o pelargos.

Kolokuthi, polu amerikania exeis dikio, autos o Kabamaru ta arxise ola kai meta ton mimithikame, autos ftaiei! ALitheia!

Fight Back είπε...

παντως το μικρο τρελο κοριτσακι μπορει να κρυβει αντι αμερικανισμο στο σαλεμενο της μυαλο

Vas είπε...

Μόνο μην το κάνετε Φώσκολο...
ΠΡΟΧΟΧΗ!!!!!

Η τρυπια βαρκα ειναι σχεδια είπε...

χαχα, fight back, απο την αρχή φαινόταν πολιτικοποιημένο το κοριτσάκι. το είχα καταλάβει.
vas, τελευταία δεν σε βλέπω καλά, αν κρίνω από τα σχόλιά σου: ρε συ, μπας και έχεις αρχίσει να χάνεις το sigma? ;)
mithrandir, να φτιάξουμε πελατολόγιο ρε συ. και να παίζουν και επιδόματα παραγωγικότητας κι έτσι... bloGbuster πάντως η ιδέα σου, τα σπάει, δηλαδή τι τα σπάει, τα γκρεμίζει!
Για άλλη μια φορά τα συγχαρητήριά μου στον kabamaru.

kabamaru είπε...

trupia euxaristw polu gia ta kala sou logia!

mc είπε...

Τελειώνετε με τις διαφημίσεις. Περιμένουμε..γκρχχφφμμμφφ

Фе́ммe скатале είπε...

Δεν έχω καθόλου υπομονή

kabamaru είπε...

Entos tis vdomados h sunexeia tis istoria mas tha einai gegonos!!!!!!!!

ligo upomonh loipon, ligo akoma!!!!