Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2006

Ιρένα Πάβλοβιτς


Κάθεται μονάχη στην καρέκλα της, στο άδειο και σκοτεινό της διαμέρισμα χαμένη στις σκέψεις της. Η τηλεόραση παίζει “το πάρτι της ζωής σου” αλλά εκείνην ελάχιστα φαίνεται να την ενδιαφέρει. Εξ΄ άλλου το τηλεοπτικό αυτό “σόου” διασκέδασης της φαίνεται το λιγότερο αστείο μπροστά στη λάμψη που είχε κάποτε η ζωή της. Εκείνη επιζητά απλά το φως που ξεπροβάλει από το γκρίζο κουτί γιατί της θυμίζει πολλά.... Και οι σκέψεις της είναι το μόνο που της έχει απομείνει πια.

Είναι η Ιρένα Πάβλοβιτς. Η μεγάλη ηθοποιός που έκανε όλον τον κόσμο να παραμιλάει με την απαράμιλλη ομορφιά και το ταλέντο της. Παντρεμένη με τον μεγιστάνα των media Ελληνοαμερικάνο Μενέλαο Πάπας. Μία δυναμική γυναίκα συνηθισμένη στην χλιδή και στα αστραφτερά φλας των φωτογράφων.

Μετά όμως τον χαμό του αγαπημένου της τίποτα δεν έχει σχέση με τα μεγαλεία του παρελθόντος. Κληρονόμησε μόνο χρέη και τώρα αναγκάζεται να πουλήσει την έπαυλή της. Το μέρος όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Όλες τις χαρές και τις λύπες τις. 

Κάποτε με το κούνημα του μικρού της δακτύλου είχε τον κόσμο ολόκληρο. Τώρα περιμένει κάθε μήνα τον ταχυδρόμο για να ζήσει με την πενιχρή της σύνταξη. Δίχως το επίδομα θέρμανσης δύσκολα θα τα βγάλει πέρα στο 35 τετραγωνικών νέο διαμέρισμα της.

Δεν έχει παιδιά αλλά πολλοί γείτονες έχουν προθυμοποιηθεί να την βοηθήσουν.
Εκείνη όμως έχει μάθει αλλιώς. Έχει κερδίσει με το σπαθί της τα πάντα. Επί πέντε λεπτά την χειροκροτούσαν στο Βελιγράδι και στην Σαραγόσα.
Βέβαια ο χρόνος και η πραγματικότητα έχουν αμβλύνει λίγο τον απόλυτο χαρακτήρα της αλλά μέσα της παραμένει η μεγάλη πρωταγωνίστρια Ιρένα Πάβλοβιτς.

Συνεχίζει να θυμάται τις μεγάλες στιγμές δόξας. Να θυμάται τον μεγάλο της έρωτα. Να θυμάται...

3 σχόλια:

mithrandir είπε...

Kai elega pou toxa balei to biblio... To pire o Doktoras kai ksekinise tin antigrafi.
Prwtos xaraktiras: Irena Pavlovich.

kabamaru είπε...

mpagasa stein ama eksereseis ligo ta onomata pappas kai pavlovic pou psiloeliwsa sta gelia, sto upoloipo keimmeno eustoxa mou metafereis mia melaxnolia.Kai polu drama h kuria, xexe. Gia na doume ti exei na mas pei h irena sto mellon.

Ανώνυμος είπε...

γαμώτο ... μου την δίνουν τα inside jokes....

καλογραμμένο πάραυτα!!