Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2007

Το τρελό κοριτσάκι

Κρεμασμένο από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου, το τρελό κοριτσάκι έβρισκε καταπληκτικά διασκεδαστικό για άλλο ένα πρωινό να πετάει βατόμουρα στους περαστικούς, βάφοντας τους κόκκινα τα ρούχα. Αυτή του η ασχολία δεν είχε λογική, αλλά και τι είχε λογική σ’αυτό το παιδί από τη γέννηση του..

Ποτέ της ως τα 6 της χρόνια δε μίλησε, ποτέ δεν έδειξε να έχει επαφή με το περιβάλλον, ποτέ της δεν επέδειξε συναισθηματική επαφή, δεν υπήρξε ούτε καν οικεία με τους γονείς της, το Τζον και την Τρέιση. Και φυσικά αυτοί προσπάθησαν να παρέχουν τα πάντα στη μοναχοκόρη τους. Οι δεκάδες ιατρικές γνώμες πάνω στην ιδιάζουσα περίπτωση του κοριτσιού, διέψευδαν η μία την άλλη και οι γονείς απλώς έλπιζαν πως το πρόβλημα ήταν ψυχολογικό και πως κάποια μέρα όλα θα διορθωθούν μαγικά, το παιδί τους θα συμπεριφερθεί σα φυσιολογικό παιδί της ηλικίας του. Μέχρι τότε, φρόντιζαν να της προσφέρουν αγάπη και μπολ με φρέσκα βατόμουρα δίπλα στο παράθυρο της.

Το τρελό κοριτσάκι κλεισμένο στο δωμάτιο του μελαγχολούσε, ή τουλάχιστο έτσι το ερμήνευαν οι γονείς του – κανείς δεν ήξερε αν πράγματι κάτι ένιωθε ή αν κάτι αντιλαμβανόταν που να επηρεάζει την όποια ψυχολογία του. Και ο μόνος τρόπος να αλλάξει η διάθεση του ήταν η ρίψη βατόμουρων που το έκανε να ξεκαρδίζεται στα γέλια και να βγάζει ακατάληπτες κραυγές.


Οι εξοργισμένοι περαστικοί της οδού Φόρεστ αισθάνονταν ενοχές μόλις ζητούσαν τα ρέστα και έβλεπαν το κοριτσάκι να προσπαθεί να χτυπήσει παλαμάκια γελώντας ευτυχισμένα. Κάποιες μέρες η Τρέιση, η μητέρα του, όταν δεν ήταν στις καλές της και δεν άντεχε τους τσακωμούς και τις εξηγήσεις, έβγαζε μία αφίσα που είχε φτιάξει που έγραφε για το καθυστερημένο κορίτσι και την «κακή» συνήθεια του δίπλα από μία χαρακτηριστική φωτογραφία. Αυτό το «καθυστερημένη» την ενοχλούσε αλλά ήταν ο μόνος τρόπος να γλυτώνει από τα θύματα του βατόμουρου.

Ο πατέρας του κοριτσιού από την άλλη, αν και σκληρός άντρας της νύχτας, παρουσίαζε μεταπτώσεις στη στάση του απέναντι στο παιδί. Πολλές φορές είχε διάθεση και επέμενε να της δείχνει πράγματα, να δοκιμάζει να την πάει βόλτα και να της διαβάζει. Υπήρχαν όμως και πολλές φορές που έμενε όλη τη νύχτα στο μπαρ και έπινε και καταριόταν την ατυχία του. Πίστευε ότι ο αλκοολισμός του είχε κάνει προβληματικό το παιδί του. Κι όταν πια ξημερώματα γυρνούσε στο σπίτι του, ήλπιζε ότι η κόρη του θα τον αναγνωρίσει από το παράθυρο και ως ένδειξη προόδου της νοητικής της κατάστασης, τουλάχιστο δε θα του πετάξει βατόμουρα. Και προσπαθώντας να κρύβει τη θλίψη του, παρίστανε το μεθυσμένο και έβριζε την Τρέιση διατάζοντας τη να πλύνει το λερωμένο του πουκάμισο.

6 σχόλια:

Vas είπε...

Το τρελό κοριτσάκι; Μα τα χίλια μπιμπερό!!!!
Πολύ ευρηματικό!!!

Να σας δω όμως τώρα πως θα τα δέσετε όλα αυτά… :-)

mc είπε...

Χτύπησε κι εδώ ο ιός "FB"..
Να κόψω χαρτάκι αναμονής;

kabamaru είπε...

xexexe(to gelio sataniko einai!!!)kati mou thumizoun oi goneis tou koritsiou!!!!!

gia na doume ti tha doume me to trelo koritsaki kai ta vatomoura tou!!!!!

mithrandir είπε...

Kaloriziko to entry sto paparise. Akolouthoun kai alloi xaraktires oi opoioi ta desoun armonika me to concept xwris na kopsei i mpesamel kai alla paratragouda

Downhill.... είπε...

Άμα θές τεχνικές αυτοάμυνας against raspberry's and other fresh fruits...monty python's can assist...

http://www.jumpstation.ca/recroom/comedy/python/banana.html

Fight Back είπε...

Πραγματικα κι εγω απορω πως θα δεσουνε ολα αυτα αλλα εχω εμπιστοσυνη στο δυνατο τιμ του παπαραιζ.